Samenvatting: PSV gaat op bezoek in Nijmegen voor het eerst onderuit

PSV heeft zaterdagavond voor het eerst dit seizoen in competitieverband verloren. De ploeg van Peter Bosz kwam op bezoek in Nijmegen nog wel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-1 van NEC.

Om 16:30 werd er afgetrapt in het Goffertstadion in Nijmegen. De wedstrijd begon rustig, beide ploegen kwamen tot niet echt grote kansen, tot in de twintigste minuut. Een prachtige pass brengt Lozano in scoringspositie, zijn schot komt via de kluts bij Bakayoko die de 0-1 tegen de touwen schiet. In het resterende gedeelte van de eerste helft creëert PSV nog een aantal kansen, maar gescoord wordt er niet. Wel aan de andere kant. Het is Lasse Schöne die NEC door middel van een penalty op gelijke hoogte brengt.

Tien minuten na rust komt NEC op voorsprong. Kodai Sano scoort. Tien minuten later is het alweer raak, ditmaal is het Sylla Sow die weet te scoren. Hierdoor moest PSV alle zeilen bijzetten. De ploeg van Bosz krijgt een aantal kansen, maar weet niet te scoren. In de tachtigste minuut krijgt topscorer Luuk de Jong in de vorm van een penalty nog de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar deze wordt gestopt door NEC-doelman Cillessen. Hiermee is de eerste verliespartij in competitieverband een feit.

Opstelling PSV: Benitez, Teze, Ramalho ('59 Mauro Junior), Boscagli, Dest, Schouten, Til ('59 Pepi), Veerman, Bakayoko, De Jong, Lozano ('46 Tillman)

Opstelling NEC: Cillessen, Van Rooij ('53 Pereira), Sandler, Nuytinck, Verdonk, Hoedemakers, Sano, Schöne ('62 Olden Larsen), Gonzalez ('93 Ross), Sow, Baas

Lees meer:
0 reacties