PSV loopt centen mis: "Blijft wat achter bij Ajax en Feyenoord"

Joey Veerman na zijn goal tegen Duitsland
Joey Veerman na zijn goal tegen Duitsland Foto: © BSR Agency

Komende zomer vindt natuurlijk het EK in Duitsland plaats en een aantal PSV'ers maken natuurlijk kans om deel te nemen aan dat toernooi. Voor iedere speler wordt de club gecompenseerd, al blijft PSV wat achter in vergelijking met de concurrentie.

"Als voorbeeld nemen we PSV'er Jerdy Schouten, van wie de kans vrij groot is dat hij wordt opgeroepen voor Oranje", schrijft Frouws in Voetbal International. "Nederland speelt op 16 juni zijn eerste EK-wedstrijd, dus de teller gaat lopen op 6 juni. Wanneer de geldkraan wordt dichtgedraaid, is afhankelijk van de prestaties van een land – dat is namelijk de dag na de laatste wedstrijd."

"Als het team van Ronald Koeman dus de finale haalt, krijgt PSV voor Schouten betaald vanaf 6 juni tot en met 15 juli, de eindstrijd in Berlijn is immers op de veertiende, dat zijn precies veertig dagen", gaat de journalist verder. "Enigszins opmerkelijk: de aanstaande kampioen PSV blijft wat achter bij Ajax en Feyenoord. Daar zijn redenen voor: de ploeg van Peter Bosz heeft met Ismael Saibari, Ricardo Pepi, Malik Tillman, Sergiño Dest, Hirving Lozano en inmiddels ook Walter Benítez zes belangrijke spelers die wel interlands spelen, maar niet voor een Europees land."

"Tel daarbij op dat Fransman Olivier Boscagli weliswaar een betrouwbare kracht is voor PSV, maar tekort komt voor Les Bleus, en dat Luuk de Jong heeft bedankt voor wat anders een zeker plekje in Oranje zou zijn, en je hebt de verklaring voor hoe de beste ploeg van Nederland waarschijnlijk pas op plek drie van het UEFA-compensatieklassement gaat eindigen", aldus Frouws.

Lees meer:
0 reacties