PSV krijgt kritiek na transfer: "Daarom heeft de club doorgepakt"

Guus Til
Guus Til Foto: © Pro Shots

PSV heeft maandagochtend Guus Til gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De middenvelder kostte zo'n drie miljoen exclusief bonussen die tot een miljoen euro kunnen oplopen. De betalingsmethode is echter een bijzondere.

Vanwege de oorlog is er een verbod om zaken te doen met Russische bedrijven of clubs. PSV betaalt hierdoor voor Til via Duitse en/of Oostenrijkse rekeningen die via een Europese bank met Spartak Moskou in verbinding staan. Dit levert de Eindhovenaren her en der kritiek op, zo weet ook het Eindhovens Dagblad.

"Er zijn door de internationale voetbalbonden speciale regels gemaakt voor de situatie in Rusland en Oekraïne, waardoor spelers een seizoen gehuurd kunnen worden", schrijft Rik Elfrink in het ED. "PSV wil Til echter kopen, Til wil weg uit Rusland en Spartak is bereid om mee te werken."

"Volgens alle partijen hoeft daarom helemaal niets een deal in de weg te staan. Er zijn volgens de voetbalbonden geen regels die dit verbieden, zo heeft PSV vernomen en daarom heeft de club doorgepakt. Vanuit het zakelijke kamp van Guus Til is de kwestie in Rusland ook onderzocht. Daaruit kwam dat er geen enkel juridisch beletsel is om de voormalig AZ- en Feyenoord-speler in te lijven", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand