Samenvatting: PSV knokt zich naar gelijkspel tegen SC Heerenveen

PSV heeft zondagmiddag een punt gepakt tegen SC Heerenveen. De Eindhovenaren keken tot aan de 79e minuut tegen een 1-3 achterstand aan, maar knokten zich in de laatste tien minuten terug: 3-3.

Concurrent Ajax won met 3-1 van FC Utrecht, waardoor de strijd om de tweede plaats op de slotdag van de Eredivisie wordt beslist. In eigen huis kwam PSV na een kwartier spelen op voorsprong. Ibrahim Sangaré maakte de 1-0. Daarna kwam SC Heerenveen langszij.

Milan van Ewijk, target van PSV, profiteerde van een fout van Andre Ramalho. De verdediger tekende zo voor de 1-1. Op slag van rust deelden de Friezen een nieuwe dreun uit. Na mistasten van Patrick van Aanholt en Jarrad Brantwaite maakte Antoine Colassin op fraaie wijze de 1-2.

Diezelfde Colassin tekende na een uur spelen voor de 1-3. PSV wist zich uiteindelijk in de laatste tien minuten terug te knokken. Luuk de Jong kopte binnen uit een corner van Joey Veerman en in de 86e minuut ging de bal op de stip na een overtreding van oud-PSV'er Jeffrey Bruma. Xavi Simons benutte de penalty en daardoor eindigde het duel in 3-3.

Opstelling PSV: Benitez, Mwene, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt (69' Bakayoko), Sangaré, Veerman, Til (55' Fabio Silva), El Ghazi (55' Hazard), De Jong, Simons