'PSV kan cashen bij zomerse terugkeer Xavi Simons naar Parijs'

Xavi Simons
Xavi Simons Foto: © BSR Agency

Kylian Mbappé vertrekt deze zomer zo goed als zeker bij Paris Saint-Germain en dat heeft mogelijk gevolgen voor Xavi Simons. De club uit Parijs denkt erover na om de oud-PSV'er komende zomer terug te halen.

Mocht PSG dat plan uitvoeren, kan PSV een aantal premies innen. Dat weet Le Parisien te melden. Als Paris Saint-Germain inderdaad besluit tot een terugkeer van Simons, moet de Franse club 'diverse bonussen' uitkeren aan PSV. Dat heeft met bepaalde clausules te maken.

Als Simons pas in 2025 terugkeert in Parijs, hoeft PSG geen geld over te maken naar PSV. De Nederlander speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen van de Franse topclub, al is nog niet besloten per wanneer. "Binnen de club worden Simons en Warren Zaïre-Emery gezien als de twee toptalenten met een enorme potentie. Omdat Bradley Barcola zich sterk ontwikkelt en PSG nieuwe aanvallers wil aantrekken, wordt gekeken welke rol Simons past", zo wordt er geschreven.

"Op dit moment is duidelijk dat PSG hem wil behouden. Een transfer komende zomer lijkt uitgesloten", aldus Le Parisien. "Als PSG hem terugneemt, zou dat niet zomaar een keuze zijn. Eigenaar Nasser Al-Khelaïfi is gecharmeerd van de Nederlander en heeft veel moeite gedaan om hem terug te halen van PSV."

Lees meer:
0 reacties