"PSV is mooi, maar ik speel liever tegen Bayern en Leverkusen"

Sepp van den Berg
Sepp van den Berg Foto: © Pro Shots

Sepp van den Berg wordt momenteel verhuurd aan FSV Mainz 05. De 22-jarige verdediger, eigendom van Liverpool, zou op dit moment niet snel kiezen voor een Nederlandse club.

"Als ik terugga naar Liverpool kan het zijn dat ze willen dat ik blijf. Als ik merk dat veel speeltijd er niet inzit, dan moet ik misschien zelf de keuze maken om wel weg te gaan. Voor mij is het echt belangrijk dat ik speel", maakt de Nederlandse jeugdinternational duidelijk in gesprek met VoetbalNieuws.

Van den Berg ligt nog tot medio 2026 vast bij Liverpool. "De jaren hiervoor heb ik niet het gevoel gehad dat ik elke wedstrijd naast Virgil (van Dijk, red.) in de basis zou staan bij Liverpool", zegt hij. "Hoe dat komende zomer gaat zijn, dat weet ik nog niet. Ik vind dat ik mezelf goed ontwikkel. Het niveau bij Liverpool kan ik aan, ik kan mee, maar om dan basisspeler te worden is natuurlijk nog wel een verschil. Virgil en Konaté zijn geen kleine jongens. Ik weet dat het lastig zal worden", is de jeugdinternational nuchter.

De laatste jaren kozen meerdere spelers voor de Eredivisie, ook met het oog op Oranje. Is dat iets voor Van den Berg? "Het buitenland vind ik leuker. Het niveau is hoger. Niks ten nadele van de Eredivisie. PSV draait aardig goed op dit moment, alleen het basisniveau in Duitsland is hoger. Daarvoor doe ik het. Ik speel liever met Mainz tegen Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Noem het maar op. Zelfs Köln is een grote club met een mooi stadion en veel fans. Natuurlijk zijn clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en zelfs AZ mooi, maar het buitenland trekt me meer."

Lees meer:
0 reacties