"PSV informeerde recent naar hem als doelman voor komend seizoen"

Walter Benitez tegen Ajax
Walter Benitez tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Walter Benitez speelt een uitstekend seizoen bij PSV, maar is de doelman ook volgend seizoen nog op zijn plek in Eindhoven?

Die vraag ligt momenteel bij de directie. Dat de selectie van flink wat PSV mutaties zal ondergaan, staat namelijk vast. Eindhovens Dagblad journalist Rik Elfrink beschrijft de situatie van PSV rondom de keepers.

"PSV moet zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over het keeperstrio of -kwartet voor komend seizoen. Bij voorkeur al binnen een paar weken na de ontknoping in de competitie, omdat deze positie zo vitaal is. Als de club door wil met Walter Benitez, kan PSV de keeper gewoon aan zijn contract houden. Daarnaast moet er dan een nieuwe tweede goalie komen. Een positie waarvoor bijvoorbeeld Etienne Vaessen (nu RKC) graag zou willen overkomen. PSV heeft recent weer naar hem geïnformeerd, bezweren bronnen rond de na dit seizoen transfervrije goalie."

PSV moet dus vermoedelijk aan de bak, beschrijft Elfrink. "PSV heeft nu met Boy Waterman een derde keeper en Niek Schiks een vierde sluitpost. Als men waarde ziet in de kwaliteiten en een ‘kleedkamer-rol’ voor Waterman en Schiks bij Jong PSV kan keepen, zou die constructie nog een jaar kunnen duren. Maar Schiks lijkt ook toe aan meer verantwoordelijkheid: de jonge keeper is een van de lichtpunten in een moeilijk defensief seizoen van Jong PSV."

Lees meer:
0 reacties