PSV in 'groen' Philips Stadion? "Meer mogelijk dan clubs doen"

Philips Stadion
Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Forest Green Rovers komt uit in de Engelse League 2, maar is bekend om het groene beleid van de club. Milieudefensie Eindhoven vraagt PSV en FC Eindhoven het voorbeeld te volgen van de Engelse club en te 'vergroenen.'

Vijf jaar geleden werd de Engelse club door de FIFA uitgeroepen tot groenste voetbalclub ter wereld. PSV en FC Eindhoven kunnen daar nog wat van leren Bernard Gerard van de lokale afdeling van milieudefensie in het Eindhovens Dagblad. "We verwachten niet dat in de kantines het rood vlees direct verdwijnt en vegetarische kroketten daarvoor in de plaats komen, maar er is meer mogelijk dan de clubs nu doen."

Bij Green Rovers is sinds twaalf jaar geen rood vlees meer te koop, het voetbalveld wordt onderhouden met organische mest de grasmaaier draait op stroom van de eigen zonnepanelen op het stadiondak en het veld wordt besproeid met regenwater. Daar bovenop komt ook nog eens dat de voetbalshirts zijn gemaakt van bamboe.

"Gaarne verneem ik van u hoe u tegenover deze oproep staat, en of u alvast een transitieplan zou kunnen aanleveren (inclusief tijdschema en budgetten) om tot het gewenste doel te komen", schrijft Gerard aan de Eindhovense clubs. "Misschien kunt u er eens een keer een trainingskamp organiseren, als corona dat weer toestaat?"

Dat laatste ziet PSV niet zo zitten, zegt woordvoerster Sanne Clements. De reis daarheen met het complete elftal is volgens haar niet echt CO2-neutraal. "Op de fiets? Tja, dát zou inderdaad een goede training zijn. Mooi, zo'n oproep. We gaan graag met Milieudefensie in gesprek om mogelijkheden te bespreken.”

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in PSV komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op PSV (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
27/09
PSV
18:45
Go Ahead Eagles
za
30/09
PSV
18:45
FC Volendam
zo
8/10
Sparta Rotterdam
16:45
PSV
za
21/10
PSV
18:45
Fortuna Sittard
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 5 16 15
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 5 8 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 5 3 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand