PSV in gesprek met Simons: "Dat is belangrijker dan nieuw contract"

Xavi Simons nadat hij PSV op gelijke hoogte heeft gezet
Xavi Simons nadat hij PSV op gelijke hoogte heeft gezet Foto: © Pro Shots

PSV heeft inmiddels het eerste gesprek met het management van Xavi Simons achter de rug. Het toptalent in Eindhovense dienst heeft een clausule om terug te keren naar Paris Saint-Germain en er is PSV veel aan gelegen om deze clausule zo snel mogelijk uit het contract te halen.

Een eerste gesprek met het management van Simons is dus inmiddels gevoerd en daar komt deze maand een vervolg op, zo weet Marco Timmer van Voetbal International. PSV zou inzetten op een nieuwe constructie, zonder PSG-clausule, maar één waarin Simons flink mee kan delen bij een toekomstige transfer.

Geld lijkt echter geen bepalende drijfveer voor Simons. Ook zijn overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain maakte het toptalent met het oog op zijn ontwikkeling als voetballer. FC Barcelona wilde hem behouden voor de Onder-17, terwijl Simons een leeftijdscategorie hoger wilde spelen. Ook zijn overstap naar PSV is gedaan met zijn ontwikkeling in ogenschouw.

Wat dat betreft zit Simons goed op zijn plek bij PSV. Hij heeft het naar zijn zin in Eindhoven, speelt nagenoeg alles en krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Simons zag echter ook spelers als Cody Gakpo en Noni Madueke vertrekken bij PSV en ook Ibrahim Sangaré lijkt niet nog veel langer in dienst van PSV te blijven.

De aanvallende middenvelder kwam naar PSV voor zijn eigen ontwikkeling, maar ook voor het 'Project-PSV'. Simons is volgens Timmer zeker nog niet uitgeleerd bij PSV, maar ziet ook een ander cruciaal punt. "Belangrijker dan het nieuwe contract is dat het trio Brands-Stewart-Van Nistelrooij een goed team rondom Simons formeert, anders trekt hij onherroepelijk zijn eigen plan", aldus Timmer.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand