PSV-icoon Romário wekt verbazing: "Komt door dat hijgen na afloop"

Romário in het shirt van PSV
Romário in het shirt van PSV Foto: © BSR Agency

Onlangs werd bekend dat PSV-icoon Romário de Souza Faria besloot om weer te beginnen met voetballen. Een bijzondere keuze, aangezien de Braziliaanse legende al flink op leeftijd is. Ook auteur Frank Heinen nam het nieuws in eerste instantie met een flinke korrel zout.

"Ik ben bereid veel te geloven, maar dat Romário weer is gaan voetballen, op zijn 58ste, bij een tweedeklasser in Brazilië, toevallig de club waarvan hij zelf voorzitter is, nee, dat niet", schrijft Heinen in Voetbal International. "Hij ziet er nog wel redelijk uit als Romário, maar niet meer als de voetballer Romário. Eerder als de roze-strippenkaart-Romário. Magerder dan toen hij wereldkampioen werd, oudemannetjes-mager."

"Niet erg, dat is gewoon de tijd die zich aan je vergrijpt", gaat de auteur verder. "Wat betreft Romário houd ik rekening met een hoax. Dat komt vooral door dat hijgen na afloop. Romário hijgde nooit. Uit principe. Als zijn hartslag tijdens de wedstrijd boven zijn rustpols dreigde uit te komen, liet hij zich wisselen en ging hij een paar dagen in Rio op het strand liggen bijkomen."

"Weinig voetballers zouden het in hun hoofd halen om op hun 58ste een comeback te maken, maar als je het van iemand zou verwachten, dan toch van Romário. Wie de top van Romário’s zelfvertrouwen wil ronden, moet een extra lunchpakket meenemen, en een sherpa. Op de eerste trainingsbeelden zie je Romário een doelpunt maken. Toegegeven: vintage Romário. Balletje uit het niets, zomaar langs de keeper geprikt. Een soort goochelen. Vingervlugheid, maar dan met je voeten", aldus Heinen.

Lees meer:
0 reacties