PSV heeft zaken op orde: "Omzet groeit naar een recordhoogte"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

PSV heeft de zaken goed op de rit. De landstitel ligt letterlijk en figuurlijk voor het grijpen en eeuwige concurrent Ajax ligt mijlenver achter. Niet alleen op het veld, ook bestuurlijk is het een chaos in Amsterdam.

In NRC interviewt Steven Verseput de grote man achter het succes in Eindhoven, Marcel Brands, de algemeen directeur. Verseput analyseert PSV en ziet consistentie. "Superieur in eigen land, met de tiende landstitel sinds 2000 in aantocht – één meer dan Ajax deze eeuw. Er is continuïteit op alle niveaus. Een trainer met gezag, een sterke selectie met hoge marktwaarde, een stabiele directie, rust in de raad van commissarissen. De omzet groeit dit jaar, gestuwd door de Champions League-overwintering, richting een recordhoogte van 150 miljoen euro."

Wel kan in het voetbal het tij snel keren, zo geeft ook Brands te kennen. "Als Ajax het gewoon goed aanpakt, met een goede trainer, vier nieuwe goede spelers, dan kunnen zij volgend jaar ook gewoon weer meedoen om de titel", realiseert de bestuurder van PSV zich.

Lees meer:
0 reacties