"PSV heeft ons toen een keer uitgeschakeld aan de hand van Alex"

Alex Rodrigo Dias da Costa kopte PSV voorbij Arsenal in 2007
Alex Rodrigo Dias da Costa kopte PSV voorbij Arsenal in 2007 Foto: © Orange Pictures

PSV neemt het woensdagavond in het Emirates Stadium op tegen Arsenal in de groepsfase van de Champions League. Martijn van Zijtveld, voetbalcommentator en mede-oprichter van de podcast ArseNL, is een supporter van de Londense club en hoopt dat Arsenal niet te lichtzinnig naar de poule in het miljardenbal kijkt.

"Het enige waar ik een beetje bang voor ben is onderschatting van de groep, omdat het met alle respect toch een beetje een Europa League-groep is", vertelt Van Zijtveld aan Voetbalzone. "Ik vind het wel opvallend dat Arsenal bij veel bookmakers in de top vijf staat van kanshebbers om de Champions League te winnen. Maar Arsenal is wel heel moeilijk te verslaan. Dus een kwart- of halve finale zie ik zeker wel gebeuren."

"Wat ik me kan herinneren van de vorige ontmoeting tussen PSV en Arsenal in de Champions League? Vrij weinig, haha", gaat de commentator verder. "Ik weet wel dat PSV ons toen een keer heeft uitgeschakeld aan de hand van Alex, maar dat moet al 20 jaar (achtste finale in 2007, Alex scoorde de beslissende gelijkmaker in Londen, red.) geleden zijn bijna. En Arsenal speelde een keer in Eindhoven in de groepsfase en toen kreeg Arsenal twee keer rood."

Van Zijtveld denkt ook wel te weten welke PSV'ers Arsenal pijn kunnen doen. "Ik denk vooral de buitenspelers van PSV, omdat de backs van Arsenal (Ben White en Oleksandr Zinchenko, red.) niet de allersterkste posities van het elftal zijn. Dus Noa Lang en Yohan Bakayoko normaal gesproken. Ik ben benieuwd hoe Luuk de Jong het gaat doen tegen Saliba en Gabriel, als Arteta tenminste gewoon in zijn normale opstelling speelt, haha", aldus Van Zijtveld.

Alex viert zijn treffer tegen Arsenal
Alex viert zijn treffer tegen Arsenal

Onderlinge resultaten tussen PSV en Arsenal in Europa

2002/03: PSV - Arsenal 0-4 (groepsfase Champions League)
2002/03: Arsenal - PSV 0-0 (groepsfase Champions League)
2004/05: Arsenal - PSV 1-0 (groepsfase Champions League)
2004/05: PSV - Arsenal 1-1 (groepsfase Champions League)
2006/07: PSV - Arsenal 1-0 (achtste finale Champions League)
2006/07: Arsenal - PSV 1-1 (achtste finale Champions League)
2022/23: Arsenal - PSV 1-0 (groepsfase Europa League)
2022/23: PSV - Arsenal 2-0 (groepsfase Europa League)

Lees meer:
0 reacties