'PSV hakt knoop door en neemt maatregelen in Philips Stadion'

De tribunes van het Philips Stadion
De tribunes van het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV heeft besloten in de zomer van 2025 geen concerten meer plaats te laten vinden in het Philips Stadion. De Eindhovense club wil de grasmat in het stadion zo goed mogelijk laten zijn.

PSV legt na dit seizoen een compleet nieuwe grasmat, inclusief deels een andere ondergrond in het stadion, zo weet het Eindhovens Dagblad. "PSV wil kijken of de mat daarna het hele seizoen de voor topvoetbal noodzakelijke kwaliteit behoudt. Gebeurt dat niet, dan moet nieuw gras in de zomer van 2025 ingezaaid worden. Het uit laten groeien van de zaden is een proces van vele weken. Daarvoor wil PSV de handen vrij hebben en is een concertenreeks een belemmering", schrijft clubwatcher Rik Elfrink.

De club heeft tegenover het ED bevestigd dat er een streep gaat door alle concerten in het Philips Stadion in de zomer van 2025. Het is ook niet uitgesloten dat de concerten van 2026 wel weer doorgang kunnen vinden. "Als er wederom gras ingezaaid moet worden, kost dat naar verwachting zo'n tien weken en staan nieuwe concerten op losse schroeven."

Het besluit heeft ook financiële gevolgen. De concerten leveren PSV miljoenen op, aangezien de club eigenaar is van het stadion. "Maar door te maken kosten bedroeg het netto-effect volgens de clubleiding tonnen", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties