PSV geprezen: "Dat zegt wat over de opleiding van de Eindhovenaren"

Cody Gakpo
Cody Gakpo Foto: © Pro Shots

PSV heeft de laatste jaren met spelers als Cody Gakpo en Memphis Depay uitstekende jeugdexponenten gekend. De jeugdopleiding van de Eindhovenaren heeft een bepaalde aanpak die goed lijkt te werken.

Ook Xavi Simons en Donyell Malen kenden een periode bij PSV en vormen nu samen met Gakpo en Depay de aanval van Oranje. "Dat vertelt wat over de opleiding van de Eindhovenaren", schrijft Voetbal International. "Daar worden creatieve spelers niet vroegtijdig in een tactische mal gestopt, maar krijgen ze juist de ruimte om hun kwaliteiten te tonen. Bij binnenkomst in de PSV-opleiding krijgen spelers als eerste de vraag waar ze goed in zijn. In plaats van direct aan de mindere punten te werken, gaat PSV juist aan de slag om de pluspunten te ontplooien."

Daarbij krijgen de jeugdspelers in Eindhoven met hulp van experts op veel vlakken ondersteuning. "Opvallend is dat PSV nadrukkelijk de verantwoordelijkheid hiervoor bij de speler zelf legt", aldus VI. "Hij moet zijn eigen ontwikkeling vormgeven. Creatieve spelers worden soms té veel gekneed en begeleid. In een tactisch keurlijf gestopt dat hun ontwikkeling beperkt."

Lees meer:
0 reacties