PSV gaat investeren in vrouwentak: "Earnest Stewart wil dat"

PSV Vrouwen gaat de komende tijd meer investeren in het vrouwenvoetbal, zo weet Rene Roord, technisch manager van landskampioen FC Twente Vrouwen. Dat schijnt de wens te zijn van technisch directeur Earnest Stewart.

"PSV gaat nu, dat heb ik vanuit de wandelgangen gehoord, er nog meer aan doen. Earnest Stewart wil dat, dat PSV echt naar dé top gaat. Het gaat nu heel hard daar, financieel", merkt Roord op in De Oosttribune. De technische man van FC Twente Vrouwen gaat verder: "Of wij daarin mee kunnen? Uiteindelijk, dat moet je wel eerst afdwingen aan de directietafel, is er wel gezegd van 'dan krijg je, op termijn, dezelfde verhouding als bij de mannen'."

"Maar als PSV echt wil en ze stoppen er veel meer geld in, dan gaan wij goed mee, maar niet meer dan dat. Maar geld wint niet alleen. Paris Saint-Germain is bij de mannen al jaren het bestbetaalde voetbalelftal, maar wint niet altijd", geeft Roord aan. 

FC Twente Vrouwen heeft momenteel wel aantrekkingskracht vanwege de prestaties, aldus Roord. "Dat merk ik ook in de gesprekken. Je kan heel makkelijk iemand krijgen. Soms verlies ik het nu op het geld. Dan moet ik zeggen 'dat is niet erg', we moeten ook meer met eigen regiospeelsters doen, met jeugd. Dat zit er ook aan te komen, de laatste jaren krijgen we dat steeds beter voor elkaar. De tijd zal het leren of ons dat lukt

Lees meer:
0 reacties