PSV-fans willen uitleg van Van Nistelrooij: "Verdriet en boosheid"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij is per direct opgestapt als hoofdtrainer van PSV. De voormalig topscorer voelde niet langer voldoende draagvlak binnen de club en hield de eer aan zichzelf, vlak voor het gigantisch belangrijke treffen met AZ. De Supportersvereniging van PSV wil dan ook dat Van Nistelrooij zo snel mogelijk met tekst en uitleg komt.

"Het kwam ook voor ons als een verrassing en het voelt als een grote teleurstelling", zegt Rob Bogaarts, voorzitter van de supportersvereniging, tegen De Telegraaf. "Ruud is een PSV'er van de bovenste plank en hij heeft van alles meegemaakt in de voetbalwereld. Toch is er iets gebeurd waardoor hij enorm is geraakt. Het zou voor de rust rond de club goed zijn als hij daarmee naar buiten treedt."

"Het moment heeft ons verbaasd", gaat Bogaarts verder. "Het is een megaslechte timing. Er hangt veel af van de wedstrijd tegen AZ, ook vanwege de financiële mogelijkheden van de club. De rust binnen de club was juist altijd een belangrijke kracht van PSV. Dat bij ons veel minder naar buiten kwam dan bij Ajax of Feyenoord."

"PSV was altijd 'steady'. De laatste jaren hebben we dat niet meer gezien, kijk maar naar het vertrek van Mark van Bommel en John de Jong bijvoorbeeld. Ruud is gepokt en gemazeld. Hij weet dat er in de voetbalwereld af en toe dingen gelekt worden, dat hoort erbij. Ruud gaat niet over één nacht ijs en toch neemt hij deze beslissing. Er heerst verdriet en boosheid. Ruud is een PSV-coryfee, een held. Hij heeft zoveel betekend voor de club. Het is verdrietig dat hij de club nu op deze manier verlaat", aldus Bogaarts.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand