PSV-fans kunnen aanklacht verwachten: "We stellen PSV aansprakelijk"

PSV-fans vieren de treffer van Noa Lang tegen Feyenoord
PSV-fans vieren de treffer van Noa Lang tegen Feyenoord Foto: © TikTok

PSV wist vrijdagavond te winnen van Feyenoord en de eerste prijs van het seizoen in de wacht te slepen. Na afloop ging het echter ook over het gedrag van de PSV-supporters in de Rotterdamse Kuip, wat ook nog een staartje gaat krijgen. BVO Feyenoord en Stadion Feijenoord gaan de Eindhovenaren aanklagen voor vernielingen in het stadion.

"Ik zit pas heel kort bij Stadion Feijenoord en anderen al heel lang, maar we hebben dit nog nooit meegemaakt", vertelt Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord tegenover Rijnmond. "We doen dit al dertig jaar tijdens bijvoorbeeld Europese wedstrijden en het gaat nooit fout. Tot nu. Maar moedwillig kan alles kapot en ik ben dan ook echt geschrokken."

"Dit is nog gekker dan eerder met de toiletten, vooral omdat het de veiligheid van anderen aangaat", gaat de directrice verder. "Je brengt ernstig de veiligheid in gevaar en als je de beelden terugziet dan is het echt waanzin. Hoe groot de financiële schade is? Dat moet uitgezocht worden en daar gaan we maandag mee aan de slag."

"We laten dit onderzoek door een onafhankelijk expert uitvoeren omdat we daar geen enkele discussie over willen. Uiteindelijk zullen we PSV ervoor aansprakelijk stellen, dat is gebruikelijk. Je wilt een veilig stadion voor iedereen, daar zet je als eerste op in. Je denkt dan niet aan geld, maar vooral aan hoe je het veilig houdt en wie ervoor gestraft worden", aldus De Leeuw.

Lees meer:
0 reacties