PSV-fan weer thuis na celstraf in Denemarken: "Te gek voor woorden"

Politie bij het uitvak in Kopenhagen
Politie bij het uitvak in Kopenhagen Foto: © Pro Shots

Het Europese tripje naar FC Kopenhagen - PSV duurde voor PSV-fan Rick Rietjens (23) veel langer dan verwacht. Hij werd in de Deense hoofdstad door een rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 dagen vanwege het schoppen van een agent.

Inmiddels is hij weer thuis, nadat hij vrijdag zijn vonnis te horen kreeg. Hoewel de straf 40 dagen was, heeft Rietjens in totaal 52 dagen vastgezeten. "Ik vind het te gek voor woorden", vertelt zijn vader tegenover het Algemeen Dagblad. Aanvankelijk werd hem ook spugen op agenten ten laste gelegd, maar de agenten zelf waren daar uiteindelijk niet meer zo zeker van.

Ook heeft zijn vader geen goed woord over voor de agenten. "Die agenten die hij geschopt zou hebben waren niet op de zitting. Heb dan ook het lef om te komen", zegt hij. Ook geeft hij aan dat de straf veel indruk heeft gemaakt op zijn zoon. "Het heeft veel met hem gedaan. Hij loopt nu thuis de hele tijd te ijsberen, net zoals hij dat in zijn cel deed. Dat deed hij hiervoor nooit."

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties