PSV-fan richt statistiekensite over PSV op: "Ging het zelf maar doen"

Bjorn van der Doelen en Marco Timmer in het Philips Stadion
Bjorn van der Doelen en Marco Timmer in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Ramon Min is geen naam die direct een belletje doet rinkelen bij de gemiddelde PSV-fan. Daar zou in de komende tijd wel eens verandering in kunnen komen.

Min heeft namelijk naam gemaakt als statistiekenmonster. Hij verzamelt alles wat hij kan vinden over PSV en heeft daarmee onlangs een eigen site opgestart: PSVStats.nl. In gesprek met Voetbal International en tijdens de Skiete Willy Podcast vertelt hij over zijn obsessie.

"Ik wilde altijd overzicht hebben. Als er een Eredivisie-speelronde was geweest, wilde ik het in één oogopslag terug kunnen lezen. Dan wacht je op de krant van maandag, maar dat vond ik te lang duren. Bovendien was dat alles behalve overzichtelijk en niet goed uit te knippen. Dus ging ik het zelf maar doen, op de elektrische typmachine van mijn moeder."

Het gaf hem overzicht, maar Min kreeg ook tegenslag. "Dan kon ik de Eredivisie-speelronde netjes op een rijtje zetten, zodat ik weer een velletje had voor mijn overzichtsmapje. Het gaf me een heel prettig gevoel. Uiteindelijk zijn al die mappen een keer door mijn moeder bij de vuilnisbak gezet. Dat vond ik erg jammer."

Lees meer:
0 reacties