PSV-fan Appie reageert: "Ik dacht dat ze mij een fakkel gaven"

PSV-fan Appie, vlak voordat de cobra in zijn hand ontploft
PSV-fan Appie, vlak voordat de cobra in zijn hand ontploft Foto: © Screenshot VKMag

PSV werd zondagmiddag voor de 25ste keer in de geschiedenis van de club landskampioen. Een geweldig feest volgde bij de supporters, al zal één PSV-fan de zondagmiddag minder geslaagd hebben gevonden. Albert raapte een stuk vuurwerk op, welke ontplofte en waardoor hij enorme schade aan zijn hand heeft.

Appie geeft in gesprek met RTL aan dat hij flink had gedronken voor het moment. "Het was echt een feestje", vertelt de PSV-supporter. Appie vertelt dat hij het zware vuurwerk in zijn handen kreeg van een omstander, terwijl op beelden te zien is dat hij het vuurwerk van de grond opraapt. "Ik dacht dat ze mij een fakkel in mijn hand gaven, maar dat bleek een cobra te zijn."

Op beelden is te horen dat een andere supporter 'hier heb je zo'n fakkel', zegt. Het stuk vuurwerk was dus echter een cobra, die in zijn hand ontplofte. "Ik keek naar mijn hand, maar besefte niet meteen hoe ernstig het was. Ik voelde geen pijn", vertelt Albert, zoals Appie echt heet. "Ik mis mijn wijsvinger, middelvinger en een halve duim. Ik heb de wond gezien en het bloedt nog behoorlijk."

"Ik had wel gehoord dat er veel schade was, maar had niet verwacht dat mijn vingers er helemaal af zouden zijn", vervolgt de PSV-fan. "Gelukkig hield ik de cobra boven mijn hoofd en niet bij mijn gezicht, want dan had het nog veel slechter af kunnen lopen. Het is ondanks zeer sterke pijnstillers allemaal heel erg pijnlijk. De twee vingers die ik nog over heb kan ik nog een klein beetje bewegen."

"Het is gewoon kut", aldus Appie, die nog wel één boodschap heeft voor de supporters bij voetbalwedstrijden. "Mensen moeten niet met cobra's naar een voetbalwedstrijd komen. Nou overkomt mij dit, maar voor hetzelfde geld was het een klein kind geweest."

Lees meer:
0 reacties