PSV eerde Andrés Guardado: "Maar zo groot vind ik hem ook weer niet"

Andres Guardado scoort namens PSV
Andres Guardado scoort namens PSV Foto: © Pro Shots

PSV heeft een rijke historie aan spelers die ooit voor de club speelden. Cody Gakpo is het laatste kind van de club wat vertrok naar een absolute topcompetitie en journalist Bart Vlietstra kan zich dat afscheid nog wel herinneren.

"Ik was bij het afscheid van Cody Gakpo en dat is een staande ovatie", vertelt Vlietstra in de SANTOS Football Podcast. "Ze zijn daar super trots op zo'n jongen. Redelijk jong gaat hij weg, en toch heeft hij ook al een eigen liedje. Over originele liedjes gesproken trouwens: Cody Gakpo, Eindhovenaar. Ik heb een hekel aan iedere keer dezelfde melodie, dezelfde tekst en dan een andere spelersnaam. Verzin wat origineels."

"Maar ook buitenlandse spelers worden daar heel warm en heel snel in de harten gesloten", gaat de journalist en schrijver verder. "Er is in een hal een enorme muurschildering voor Guardado, maar zó heel groot vind ik hem ook weer niet. En ook nog in Mexico-tenue met de Gold Cup in zijn handen. Maar dat maakt niet uit. Hij werd daar warm opgenomen en zal eeuwig bij PSV terug blijven komen."

"Een grappig verhaal is trouwens wel dat Gakpo ooit een kerkdienst in het Philips Stadion heeft gehouden. Hij zei tegen Toon Gerbrands dat hij dat wel mooi zou vinden, voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. En dat werd, naar verluidt, een mooie dienst. Het stadion is bijna letterlijk gedoopt door een jonge PSV-speler. Bijzonder", aldus Vlietstra.

Lees meer:
0 reacties