PSV-doelwit ziet zichzelf in Nederlandse top: "Kan het niveau aan"

Ryan Flamingo en Souffian El Karouani
Ryan Flamingo en Souffian El Karouani Foto: © Pro Shots

Ryan Flamingo weet zeker dat hij het goed zal doen in de Nederlandse top. Hij wordt al een tijdje gelinkt aan PSV en gelooft dat hij net zo goed is als de spelers van de Eindhovense club.

"Ik denk dat ik het niveau van de Nederlandse top aankan", is Flamingo duidelijk over zijn toekomst in gesprek met ESPN. "Misschien zal ik wat aanpassingstijd nodig hebben, maar ik denk zeker dat ik in de Nederlandse top kan slagen. Bij Jong Oranje speel ik ook met jongens van PSV en Ajax en daar doe ik voor mijn gevoel niet voor onder."

Het is duidelijk dat Flamingo graag nog een aantal jaar in de Eredivisie wil spelen. "Ik voel me hier comfortabel en heb het gevoel dat ik mij hier nog goed kan ontwikkelen. De Nederlandse speelstijl ligt mij en clubs geven hier sneller kansen aan jonge spelers", legt hij uit. 

Na twee jaar als kind in Italië te hebben gewoond, voelt Flamingo zich ook buiten het voetbalveld thuis in Nederland. "Ik woon nu bij mijn tante in Bussum. Dat is heerlijk, maar deze zomer wil ik iets voor mezelf gaan zoeken." Is Flamingo op zoek naar een huis in Utrecht of Eindhoven? "Dat weet ik niet, haha. Het is mooi dat er interesse is, maar ik ben heel blij dat FC Utrecht mijn koopoptie heeft gelicht en laat het allemaal op me afkomen."

Lees meer:
0 reacties