PSV brengt Vitesse dieper in problemen: "De nummer 16 is ver weg"

Vitesse baalt na 6-0 verlies tegen PSV
Vitesse baalt na 6-0 verlies tegen PSV Foto: © Pro Shots

PSV heeft in eigen huis keihard uitgehaald naar Vitesse. De wedstrijd eindigde in een 6-0 overwinning en de kans dat Vitesse degradeert wordt steeds groter, zo erkent ook Vitesse-hoofdtrainer Edward Sturing.

“Degradatie ontlopen wordt steeds lastiger”, zegt Sturing. "We moeten realistisch zijn. We hebben dit seizoen slechts vier wedstrijden gewonnen. Maar degradatie is misschien nog wel het minste probleem.”

Daarmee doelt de hoofdtrainer op het voortbestaan van Vitesse dat in gevaar is. “Als Vitesse verdwijnt, is dat een ramp. Ik zit al ruim dertig jaar bij de club en zou het vreselijk vinden", aldus Sturing in gesprek met Omroep Gelderland.

Ook keeper en aanvoerder Eloy Room moet niet aan denken aan het verdwijnen van Vitesse. “De situatie bij Vitesse doet mij als jongen van de club heel veel pijn.” Op het veld probeert de doelman zich zo min mogelijk daarmee bezig te houden .“De nummer zestien is inderdaad ver weg. Dat is de realiteit. We kunnen nu ons alleen op onszelf focussen en vol voor de volgende wedstrijd gaan: thuis tegen Fortuna Sittard. Degradatie ontlopen kan nog altijd, maar het wordt wel heel krap", concludeert de doelman van de Arnhemmers.

Lees meer:
0 reacties