Samenvatting: PSV blameert zich en verliest op bezoek bij FC Emmen

PSV heeft dinsdagavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 1-0 verloren. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kwam na ruim twintig minuten op achterstand en moest de gehele tweede helft met een man minder voetballen na een rode kaart voor Mauro jr.

PSV begon voortvarend aan de wedstrijd tegen FC Emmen en kreeg direct enkele kansjes. Ibramhim Sangaré kreeg een kopkans uit een corner en Johan Bakayoko kreeg een grote kans om de score te openen. Na ruim twintig minuten werd FC Emmen voor het eerst gevaarlijk, na een fout van Armando Obispo. Enkele minuten later kwam Emmen op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop scoorde Lucas Bernadou met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied.

Na de tegengoal nam PSV weer het initiatief, maar tot hele grote kansen kon de ploeg van Ruud van Nistelrooij niet komen. Vlak voor rust werd de opdracht voor PSV nog moeilijker toen Mauro Jr. met rood het veld moest verlaten. De verdediger kwam onbehoorlijk in, ver op de helft van de tegenstander, en kreeg een terechte rode kaart. Philipp Max kwam als linksback het veld in en dit ging ten koste van Bakayoko die tot dat moment de meest gevaarlijke aanvaller was van PSV.

Na rust was PSV direct gevaarlijk via Xavi Simons. Daarna was het echter doelman Walter Benitez die PSV knap in de wedstrijd hield na een inzet van Ole Romeny. Na een uur spelen werd PSV gered door de lat, die een treffer van FC Emmen in de weg stond na een vrije trap van Jeroen Veldmate.

Van Nistelrooij greep in en bracht Veerman en Fode Fofana om nog wat af te kunnen dwingen, maar PSV kwam in ondertal nog maar sporadisch tot kansen. Vlak voor tijd was Xavi Simons nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet kon tot corner worden verwerkt. Gescoord werd er niet meer zodat PSV enorm teleurgesteld terug kan naar Eindhoven.

FC Emmen – PSV 1-0

1-0 Lucas Bernadou (24’)

Rode kaart: Mauro jr. (43’)

Opstelling PSV: Benítez; Teze (Veerman 76’), Branthwaite, Obispo, Mauro; Sangaré, Gutiérrez, Simons; Bakayoko (Max 45’), Til (Mwene 76’), El Ghazi (Fofana 76’).
Opstelling FC Emmen: Van der Hart, Bouchouari, Araujo, Veldmate, Dirksen, Veendorp, Bernadou, Mendes (Romeny 45’), El Messaoudi (Vlak 81’), Diemers, Zivkovic