PSV bevestigt vertrek van Faber: "Kans willen we hem niet ontnemen"

Ernest Faber op De Herdgang
Ernest Faber op De Herdgang Foto: © Orange Pictures

Ernest Faber verlaat PSV. Het vertrek van het Hoofd Jeugdopleiding hing al een tijdje in de lucht, maar is nu definitief. Faber gaat aan de slag bij Adelaide United FC, waar hij is aangesteld als Directeur Voetbalzaken.

De 52-jarige Faber, die nog tot eind juni actief blijft bij PSV, trad in 2018 aan als Hoofd Jeugdopleiding van PSV Academy. Tussendoor stond hij een aantal maanden als interim-trainer van de hoofdmacht. Eerder was hij in dienst als assistent onder Phillip Cocu en Dick Advocaat. 

"Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft", geeft Earnest Stewart aan op de clubwebsite. "De Academy is een instituut waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden kunnen uitvliegen en ontwikkeling centraal staat."

"Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen", aldus Stewart.

Lees meer:
0 reacties