PSV betreurt belaging NEC-supporters: "Zaten als ratten in de val"

Politie bij het Philips Stadion
Politie bij het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Na de wedstrijd PSV - NEC liep het buiten het stadion even uit de hand. Toen een aantal NEC-supporters nietsvermoedend hun auto ging halen, werden ze belaagd bij de parkeergarage door een groep PSV-supporters. Er zouden daarbij meerdere lichtgewonden zijn gevallen.

Voorzitter van de supportersvereniging van NEC, Jeroen Rengers, heeft er geen goed woord voor over. "Zij zaten bij de ingang van de garage echt als ratten in de val", zegt hij tegenover De Gelderlander. "Er liepen ook ouderen tussen. Vaders met kinderen. Onschuldige supporters. Als je dat hoort, schieten de tranen je in de ogen. Je kind of je vader zal er maar tussenlopen."

De reden waarom het uit de hand is gelopen is onbekend. "Negentig procent zeker dat er niks geks aan de hand was", vervolgt Rengers. "We gaan de zaak verder onderzoeken en willen ons over de betrokkenen ontfermen, zonder meteen in de slachtofferrol te kruipen."

PSV heeft inmiddels excuses aangeboden. Een woordvoerder zegt: "In het stadion zijn wij natuurlijk eindverantwoordelijk en buiten, dus ook rondom de parkeergarage, is dat in principe de politie. Het gaat immers om openbare ruimte. We betreuren dat dit is gebeurd en vandaar ook onze excuses aan NEC."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand