PSV bestrijdt zwarthandel tickets: "Dan hebben we helemaal een issue"

Marcel Brands richt zich tot de supporters in het Philips Stadion
Marcel Brands richt zich tot de supporters in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV ziet dat de zwarthandel van toegangskaarten toeneemt. Om de veiligheid te waarborgen en om de vaste fans niet te duperen, bestrijden de Eindhovenaren de illegale handel. Het aanbieden of de doorverkoop van kaarten is verboden en wie dat toch doet riskeert een stadionverbod van achttien maanden.

Daarnaast loopt de koper van een illegaal ticket het risico dat hij of zij het stadion niet in komt, en ook zijn of haar geld kwijt is. "Gastvrijheid en veiligheid zijn speerpunten in ons beleid", zegt algemeen directeur Marcel Brands op de clubsite van PSV. "Het is voor ons belangrijk te weten wie we in ons stadion hebben."

"De afgelopen weken hebben we verschillende mensen aangeschreven die kaarten hebben doorverkocht en eentje zelfs die een kaart had vervalst. Die mensen hebben nu een stadionverbod gekregen." PSV neemt de fraude hoog op. Brands: "In het regulier voorbereidingsgesprek met de UEFA voorafgaand aan elke Europese wedstrijd wordt meteen de vraag gesteld of er is gefraudeerd met tickets."

"Zijn er valse kaarten, is er zwarte handel? Als er iets gebeurt met een doorverkochte kaart, hebben we helemaal een issue. Als club dragen wij de verantwoordelijkheid. Dus verkoop je kaart niet door, want je dupeert je club", aldus Marcel Brands.

Lees meer:
0 reacties