PSV benaderde Cristiano Ronaldo: "Hij had voor PSV kunnen spelen"

Cristiano Ronaldo tegen Slovenië
Cristiano Ronaldo tegen Slovenië Foto: © Pro Shots

Cristiano Ronaldo is natuurlijk één van de (zo niet dé) beste speler(s) van zijn generatie. De Portugese superster vertrok in de zomer van 2003 naar Manchester United, waar hij zijn carrière lanceerde. Hij had echter ook zomaar in het shirt van PSV kunnen spelen.

"Het had iets anders kunnen lopen, ja", vertelt Stan Valckx in een video-item van De Telegraaf. "Met pasen 2003 kreeg ik een tip dat er bij Portugal onder 17 of 18 een enorm groot talent speelde, die bij Sporting Lissabon speelde. Dat was een toernooi bij Nantes. Ik had naar het speelschema gekeken en heb meteen voor vier dagen geboekt, zodat ik Portugal twee of drie keer zou kunnen bekijken."

"Ik had die eerste wedstrijd gezien en ben na afloop naar Ronaldo gelopen om een praatje met hem te maken", gaat de oud-voetballer verder. "Ik sprak Portugees, dus ik vroeg hem gewoon naar zijn plannen en dergelijke. Ik heb zo'n tien minuten met hem gesproken en toen gaf hij mij zijn telefoonnummer. Ik had al genoeg gezien en ben meteen na de wedstrijd teruggereden naar Eindhoven."

"Ik had nog nooit een speler zo jong, zo compleet gezien."
Stan Valckx

"Ik vond hem een alleskunner", vervolgt de toenmalig directeur spelersbeleid van PSV. "Fysiek top, snel, conditioneel goed, technisch goed, doelgericht, kan een man uitspelen... Ik had nog nooit een speler zo jong, zo compleet gezien. Toen heb ik nog een aantal keren met hem gebeld en hem ook gevraagd of hij interesse had om naar PSV te komen. Hij vond PSV wel een mooie club en was ook zeker wel bekend met PSV."

"Hij had voor PSV kunnen spelen, maar misschien waren er nog wel tien andere clubs geïnteresseerd. Het is een leuk verhaal, in ieder geval. Ik heb me natuurlijk weleens afgevraagd hoe dat eruit was gaan zien. Dan had hij waarschijnlijk hier maar één seizoen gespeeld. Dan zou er al wel zóveel interesse zijn geweest, dat na één jaar al wel weer houdoe en bedankt had gezegd", aldus Valckx.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand