PSV-AZ op speciale wijze volgen? ESPN en KPN zorgen voor primeur!

Luuk de Jong na de zege op FC Twente
Luuk de Jong na de zege op FC Twente Foto: © BSR Agency

PSV neemt het op zaterdag 6 april in eigen huis op tegen AZ. Een wedstrijd als alle anderen zou je denken, maar niets is minder waar. Voor een select gezelschap is het duel tussen beide ploegen in het Philips Stadion namelijk live te zien in virtual reality (VR).

ESPN en KPN werken tijdens dit duel samen en brengen voor het eerst een wedstrijd uit de Eredivisie op deze manier in beeld. In samenwerking met Go!Gaming Utrecht Leidsche Rijn maken ESPN en KPN dit mogelijk door een speciale, unieke camerapositie vanuit het Philips stadion te verbinden met speciale VR-brillen.

"ESPN is er altijd en overal voor de fans", reageert Matthijs van Elk, Director Digital van ESPN. "De beste ervaring beleef je natuurlijk in het stadion, maar daarbuiten is ESPN op verschillende manieren het beste alternatief om het voetbal live te beleven. Op de televisie in je huiskamer, online op je tweede scherm of onderweg op je smartphone."

"Met deze speciale wedstrijd in VR gaan we als eerste in Nederland nog een stap verder: de echte stadionbeleving vanuit je luie stoel. We zijn zeer benieuwd naar de reacties", aldus Van Elk. De wedstrijd tussen PSV en AZ in Eindhoven wordt op 6 april om 18:45 uur afgetrapt.

Lees meer:
0 reacties