PSV-ambassadeur Gomes: "Er komt bij PSV wel weer een goede keeper"

Gomes terug in het Phillips Stadion
Gomes terug in het Phillips Stadion Foto: © Pro Shots

Heurelho da Silva Gomes speelde vier seizoenen in het shirt van PSV en keerde onlangs terug bij de club. De Braziliaan ziet ook het keepersprobleem van de Eindhovenaren en is, als ambassadeur van de club, bereid om mee te denken.

"Ik denk dat de mensen binnen de club capabel genoeg zijn, maar als ze mijn hulp willen, zal ik helpen en analyseren", vertelt Gomes tegenover Voetbal International. "Ik heb bij de club ook in het algemeen al over het keepersvak gesproken. Ik zie de toekomst niet somber in, er komt bij PSV heus weer een heel goede keeper. Maar dat het nu veel aandacht krijgt, is goed en nodig voor de toekomst."

De suggestie om een manager keepers-zaken aan te stellen zou Gomes aanbevelen. "Een manager keepers-zaken kan voorkomen wat er nu de afgelopen jaren is gebeurd bij PSV", zegt de Braziliaanse oud-doelman. "Die heeft zicht en invloed op het beleid in de jeugd en bij het eerste elftal. Het is een vak apart dat je er niet zo even bij doet."

"Mentaal moet je ongelooflijk sterk zijn", vervolgt Gomes. "Van Beveren, Van Breukelen en Waterreus waren geweldige doelmannen. Het is niet eenvoudig hen te vervangen en met de druk van de constante vergelijking om te gaan. Mij is het gelukt, omdat ik er ervaring mee had. Bij Cruzeiro moest ik de legendarische Dida vervangen."

"Ik heb bij PSV in het begin ook fouten gemaakt, maar ik wilde direct weer het doel in, ik moest en zou slagen. Die mindset moet je hebben. Kwaliteit alleen is bij PSV niet genoeg. Je moet sterk zijn in je hoofd en goede mensen om je heen hebben die je helpen. Dat geluk had ik bij PSV met bijvoorbeeld Guus Hiddink", aldus Gomes.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 20 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PSV 0 0 0
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
Bekijk de hele stand