PSV: "Aan die vraag wordt via deze no show-regel tegemoet gekomen"

PSV-supporters in Eindhoven
PSV-supporters in Eindhoven Foto: © BSR Agency

PSV gaat komend seizoen een maatregel nemen tegen seizoenkaarthouders die vaker dan drie keer niet komen opdagen in een Eredivisieduel en hun plaatsen niet aanbieden via terug verkoop of ter beschikking stellen aan bijvoorbeeld een familielid. Op deze manier wil de club voorkomen dat er vaak veel lege stoeltjes te zien zijn in het Philips Stadion.

Mocht een seizoenkaarthouder vaker dan drie keer niet komen, en zijn plaats niet aanbieden voor een ander, dan kan die supporter in dat geval zijn toekomstige recht op automatische verlenging verspelen. Zo meldt ook het Eindhovens Dagblad. Afgelopen weekend viel bij het thuisduel tegen Vitesse op dat er een aantal honderden stoeltjes leeg bleven. Dit wil PSV vanaf komend seizoen dus vaker voorkomen.

PSV zou niet de intentie hebben om de vaste seizoenkaarthouder voor het hoofd te stoten, maar hoopt wel op begrip van de fans. "Een vol stadion helpt de ploeg en de club op alle fronten", zegt een woordvoerder tegen het Eindhovens Dagblad. "Zowel qua sfeer als qua beeldvorming is het een verkeerd signaal dat de nodige plekken leeg blijven. Er zijn namelijk genoeg mensen die wel graag willen komen, maar er nooit in slagen om een kaartje te bemachtigen. Aan die vraag wordt via deze no show-regel tegemoet gekomen."

Lees meer:
0 reacties