'PSG wil Xavi Simons niet definitief verkopen door PSV-clausule'

Xavi Simons in het shirt van RB Leipzig
Xavi Simons in het shirt van RB Leipzig Foto: © BSR Agency

Xavi Simons was in het seizoen 2022/2023 de absolute smaakmaker van PSV. De aanvallende middenvelder bleef echter niet lang in Eindhoven, want in de zomer van 2023 keerde hij alweer terug naar Paris Saint-Germain.

Rondom het vertrek van Simons bij PSV heerste enorm veel vraagtekens en dan met name over de afkoopsom die PSG aan de Eindhovense club zou moeten betalen. Na de afronding van de transfer verkaste Simons op huurbasis naar RB Leipzig, waar hij ook dit seizoen weer een ijzersterke indruk achterliet. En dat is de internationale top natuurlijk ook opgevallen. 

Simons zou er goed opstaan bij Bayern München, terwijl de interesse van FC Barcelona al enige tijd bekend is. Paris Saint-Germain wil de speler echter niet verkopen en dat ligt met name aan PSV. Als PSG deze zomer namelijk definitief afscheid neemt van de Oranje-international levert dit de Eindhovenaren nog een som geld op.

Le Parisien weet te melden dat PSG koste wat kost wil voorkomen dat de club meer geld moet overmaken naar PSV. Een deel van de transfersom van Simons moet bij een transfer, zoals contractueel vastgelegd, overgemaakt worden naar Eindhoven. Om welk percentage het gaat is niet bekend. Simons wordt gelinkt aan een transfer ter waarde van zo'n 60 à 70 miljoen, wat PSV dus zomaar een flink aantal miljoenen kan opleveren.

Lees meer:
0 reacties