Probleem voor Koeman: "Combinatie Frimpong en Dumfries gaat niet"

Ronald Koeman langs de lijn tegen Canada
Ronald Koeman langs de lijn tegen Canada Foto: © BSR Agency

Hoewel Jeremie Frimpong tegen Canada indruk maakte als rechtsbuiten, vindt Marciano Vink dat hij en Denzel Dumfries niet samen opgesteld kunnen worden bij het Nederlands elftal. Volgens de analist vormt Frimpong geen ideaal koppel met de voormalig PSV-speler.

Tegenstrijdig genoeg is Vink van mening dat je Dumfries niet zomaar op de bank kunt zetten bij Oranje, ondanks de uitstekende prestaties van Frimpong bij Bayer Leverkusen. "Dumfries had in de kwalificatie zes assists en hij was vaak de beste op het veld", begint Vink bij Voetbalpraat. "Alleen de combinatie Frimpong en Dumfries, dat gaat gewoon niet. Dan komt Frimpong aan de binnenkant te spelen om ruimte te maken voor Dumfries."

Milan van Dongen stelt vervolgens voor om Dumfries aan de binnenkant te laten spelen, met Frimpong als rechtsbuiten, Vink ziet hier echter geen mogelijkheden. "Maar Lutsharel Geertruida is in die rol beter, Als je Frimpong opstelt, vind ik dat je Geertruida moet opstellen. De passlijn van Geertruida aan de binnenkant naar Frimpong aan de buitenkant was fantastisch, het was altijd een optie."

Volgens Vink zal Koeman kiezen uit twee duo's voor zijn ideale opstelling. "Dat zijn Dumfries en Donyell Malen of Geertruida en Frimpong. Ik denk dat dit de sterkste combinatie is voor beiden. Ik denk dat die twee koppeltjes de sterkste rechterkant kunnen vormen."

Lees meer:
0 reacties