Samenvatting: Prachtige goal Dest zorgt voor PSV-zege bij Go Ahead

PSV heeft vrijdagavond een zege geboekt bij Go Ahead Eagles. Hierdoor behoudt het zijn ongeslagen status in de competitie, al was dit maar een nipte zege.

PSV moet het ook in deze wedstrijd zonder Joey Veerman en Ismaël Saibari doen. Desondanks kwamen de Eindhovenaren op voorsprong. Olivier Boscagli wist met een lange bal Sergiño Dest te bereiken, die vervolgens naar binnen trok en rondde met een verwoestend schot af. Daarna wist Go Ahead Eagles het doel goed te verdedigen.

Er werd verder niet in de wedstrijd gescoord. Wel moesten de Eindhovenaren de wedstrijd in ondertal eindigen. In de 89e minuut kreeg Armando Obispo zijn tweede gele kaart getoond en kon vertrekken. PSV heeft nu 69 punten uit 25 wedstrijden. In ieder geval blijft de voorsprong op nummer twee Feyenoord tot zondag 13 punten. Dan spelen de Rotterdammers namelijk een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Bij winst van Feyenoord is het gat weer tien punten groot.

PSV speelt komende woensdag de return in de Champions League tegen Borussia Dortmund. De eerste wedstrijd in Eindhoven eindigde in 1-1. De winnaar gaat door naar de kwartfinale van het miljoenenbal. De volgende competitiewedstrijd van de Eindhovenaren is zondag 17 maart om 20:00 uur. Dan komt nummer drie FC Twente op bezoek.

Lees meer:
0 reacties