Politie wil algeheel verbod op uitsupporters: "Grens in zicht"

PSV-fans in het uitvak van FC Utrecht
PSV-fans in het uitvak van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Volgens de politievakbond NPB zit het Nederlands voetbal heel dicht bij een verbod op uitsupporters. De druk op de politie is té hoog om het nog in goede banen te kunnen leiden.

Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, pleit in het Algemeen Dagblad voor een algeheel verbod op uitsupporters. "Nu het einde van het seizoen nadert, merk je dat de spanning toeneemt en niet alle supporters hun emoties de baas zijn", vertelt Struijs. "Er hoeft nog maar een paar keer wat te gebeuren, en dan kun je niet anders dan het structureel zonder uit-supporters doen. Ik zeg dat niet graag, want ik ben een groot voetballiefhebber. Maar de grens is echt in zicht.”

Volgens Struijs is er niet zozeer sprake van meer supportersgeweld, maar is het gebrek aan mankracht bij de politie het probleem. "Het korps is nog steeds niet op sterkte", legt hij uit. "Daardoor staat de politie ernstig onder druk. We zijn nog steeds heel veel mankracht kwijt aan demonstraties, en het festivalseizoen komt er weer aan. We moeten keuzes maken."

De KNVB en de betaald voetbalclubs laten aan de krant weten absoluut tegen het voorstel te zijn. "In principe moet bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig kunnen zijn", stelt de voetbalbond. "Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal. Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand