'Pitbull' Strik is terug: "De oude Laura staat weer op het veld"

Laura Strik in actie namens PSV
Laura Strik in actie namens PSV Foto: © Pro Shots

Laura Strik begon dinsdagavond in de basis bij PSV Vrouwen, dat het opnam tegen FC Twente Vrouwen. De middenveldster is weer helemaal terug na een lange tijd vol blessureleed.

Eerst kampte de Brabantse met een knieblessure. "Daar kwam ik van terug, toen liep ik een breuk in mijn voet op. Ik kwam weer terug, kreeg ik een spierblessure. Nu zijn we weer terug. Nooit opgeven. Het was absoluut een lastige periode, maar het maakt je alleen maar mentaal sterker", vertelt Strik in gesprek met Vrouwenvoetbalnieuws.nl. Dinsdag begon ze dus in de basis: "Helaas hebben we verloren, dat blijft zuur. Persoonlijk voel ik me fit, goed. Ik denk wel dat je kan zeggen dat de oude Laura Strik weer op het veld staat."

Ze baalde dat FC Twente Vrouwen al vroeg in het duel op voorsprong kwam. "Dan hebben we genoeg kansen om de 1-1 te maken. Dat doen we niet. Dan scoren zij de 2-0. We hebben weer genoeg kansen om een aansluitingstreffer te maken, maar dat doen we weer niet. We doen onszelf zoveel tekort. We hadden best veel balbezit en het ging echt al veel beter dan eerder. Dat is balen."

Toch ziet Strik ook positieve punten. "Als je ziet hoe we nu voetballen in vergelijking met de eerste seizoenshelft, dan hebben we daar veel stappen in gemaakt. En we moeten niet vergeten dat FC Twente de regerend landskampioen is en nu ook bovenaan staat. Ik ga wel met vertrouwen richting zondag (tegen Ajax, red.) We kunnen veel dingen meenemen die goed zijn gegaan, al is er ook nog genoeg werk aan de winkel", sluit ze af.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand