Piroe maakt indruk: "Bij PSV vond ik al dat ik er klaar voor was"

Joël Piroe bij Leeds United
Joël Piroe bij Leeds United Foto: © Pro Shots

Joël Piroe is van mening dat hij in het verleden bij PSV meer kansen had verdiend. De spits, die tegenwoordig bij Leeds United speelt, hoopt binnenkort in de Premier League te kunnen spelen, al sluit hij een terugkeer naar Nederland niet uit. De 24-jarige Piroe doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar brak niet door in Eindhoven.

"Bij PSV vond ik al dat ik er klaar voor was, maar daar kreeg ik geen kansen en kon ik het dus niet laten zien", zegt Piroe tegen ESPN. "Dat was destijds een keuze van de trainer (Roger Schmidt, red.), maar voor mijn gevoel kon ik het niveau aan. Dat ik in de Championship zo snel aanhaakte, heeft mij dus niet verrast."

Piroe staat met Lees momenteel op de vierde plek in de Championship. Promotie is in zicht. "Ik wil met Leeds de Premier League in en mezelf ook op dat niveau laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat dit mogelijk is. Op termijn wil ik dan weer een een stap hogerop verdienen. Tot nu toe heb ik mij mijn hele carrière goed aangepast aan een hoger niveau, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan blijven doen."

De spits sluit een terugkeer naar Nederland niet uit: "Ik droom van de Premier League, maar zou ook zeker in een ander land kunnen spelen. De Eredivisie is daarbij ook zeker een optie, maar op dat moment ben ik vol gericht op de Premier League", aldus Piroe.

Lees meer:
0 reacties