Piroe: "Het is meer dan een passie, dat is prachtig om te zien"

Joël Piroe
Joël Piroe Foto: © Pro Shots

Joël Piroe stapte in de zomer van 2021 over van PSV naar Swansea City en presteert in Wales naar behoren. De spits geniet van zijn tijd in het Verenigd Koninkrijk, met name van de derby's die op het programma staan.

"Swansea City kent twee grote rivalen: Bristol City en Cardiff City", zegt Piroe tegenover ELF Magazine. "Het eerste dat ze hier tegen me zeiden, was dat ik alle wedstrijden slecht mocht spelen, zolang ik maar uitblink in de wedstrijden tegen Bristol en Cardiff. Dan is het seizoen al geslaagd."

De ochtend van de derby begreep Piroe meteen wat zijn werkgever bedoelde. "Vanaf het moment dat je opstaat, voel je een andere spanning", gaat Piroe verder. "Overal op straat zie je gespannen mensen die niet meer kunnen wachten tot de aftrap. En dan in het stadion. Hoe die thuis- en uitsupporters tegen elkaar tekeergaan; dat vind ik echt mooi."

"Ik wil niet zeggen dat ze elkaar verrot schelden, maar je ziet gewoon de strijd op de tribunes. Ze maken elkaar echt helemaal belachelijk. Wat ze zeggen over het publiek hier is waar. Het is niet even een leuk uitje voor ze. Het is meer dan hun passie. Die rivaliteit is prachtig om te zien."

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties