Pieter Zwart verdedigt PSV'er: "We doen of hij helemaal niks is"

Pieter Zwart
Pieter Zwart Foto: © Pro Shots

Pieter Zwart begrijpt niet waarom de supporters van PSV kritisch zijn op vleugelaanvaller Johan Bakayoko. De hoofdredacteur denkt dat de Belgisch international juist een heel belangrijke schakel is in de ploeg van Peter Bosz.

"Hij wordt ook wel kritischer benadert dan dat nodig is, wat mij betreft", vertelt Zwart in een video-item van Voetbal International. "Ik denk dat zijn profiel niet altijd goed ingeschat wordt. Jérémy Doku werd hij net mee vergeleken, maar als je dan toch bij Manchester City kijkt, dan is hij meer een Jack Grealish-achtige buitenspeler. Hij is best wel heel erg goed in die eindfase. De bal eruit halen, terugspelen, waardoor het spel verplaatst wordt. Alleen dat roept op tribunes nog weleens irritatie op, omdat hij in de één-tegen-één lijkt te komen, maar dan terug kapt."

"Maar hij zorgt ervoor dat PSV georganiseerd blijft en dat iedereen aangesloten kan zijn", gaat de hoofdredacteur verder. "Als je de acties steeds maar weer blijft maken, dan krijg je omschakelmomenten en ben je kwetsbaar. Ik vind hem ook verbeterd sinds de winterstop in het opduiken in de zestien, op gevaarlijke posities. Hij maakt vaker die loopjes, waardoor hij makkelijker goals begint te maken. Hij is zich écht aan het ontwikkelen en behaalt, in mijn ogen, een constant hoog niveau. En hij is betrouwbaar, maar dat ziet er niet zo spectaculair uit."

"Bakayoko hoort bij de vijf vleugelaanvallers die het meest toevoegen aan hun elftal. Hij scoort wat minder, maar hij hoort bij de absolute toppers op zijn positie. Hij wordt alleen negatief benaderd, omdat de negatieve dingen eruit gehaald worden. Dat begrijp ik dan niet helemaal. Iedereen is altijd heel kritisch, maar hij eindigt op een betrokkenheid van zo'n 20 doelpunten. Kijk naar de clubs die in hem geïnteresseerd zijn. Manchester City, Brentford, Brighton... Iedere intelligente club in Europa is geïnteresseerd in Bakayoko, maar in Nederland doen we alsof het helemaal niks is", aldus Zwart.

Lees meer:
0 reacties