Pieter Zwart verdedigt PSV'er: "Dan volgen de goals vanzelf"

Pieter Zwart
Pieter Zwart Foto: © Pro Shots

Pieter Zwart denkt dat het een kwestie van tijd is voordat Hirving Lozano weer betrokken gaat zijn bij doelpunten van PSV. De hoofdredacteur ziet namelijk positieve aanknopingspunten in het spel van de Mexicaan.

"Het is niet verrassend dat Lozano diep in de extra tijd sneller omschakelt dan Gijs Smal en na een fout achterin bij Twente de winnende goal voor het intikken heeft", analyseert Zwart in Voetbal International. "De Jong legt goed af, maar Lozano mist de bal na een sliding van Smal. In de herkansing is het alsnog raak via invaller Ricardo Pepi: 1-0."

"Dat illustreert het grootste probleem van Hirving Lozano: hij maakt kansen de laatste tijd niet af", gaat de hoofdredacteur van het weekblad verder. "Dit seizoen heeft hij drie treffers minder gemaakt dan op basis van zijn Expected Goals verwacht mocht worden. Van alle spelers met minimaal vijf verwachte doelpunten is dat de grootste onderprestatie."

"Het goede nieuws voor PSV is dat de kans klein is dat een structureel probleem is, aangezien hij zijn hele carrière een prima afwerker geweest is. Zodra Lozano weer begint te scoren, volgen vanzelf meer doelpunten. Hij blijft namelijk in goede posities opduiken", aldus Zwart.

Lees meer:
0 reacties