Pieter Zwart: "PSV is met die aankopen de uitzondering op de regel"

Pieter Zwart
Pieter Zwart Foto: © Pro Shots

Peter Bosz baart momenteel opzien bij PSV. De oefenmeester heeft de zaakjes goed voor elkaar en valt op met het aanvallende voetbal wat PSV op de mat legt. Toch lijkt voormalig trainer Ruud van Nistelrooij het eerste zaadje te hebben geplant door Jordan Teze, in balbezit, te gebruiken als één de drie centrale verdedigers. Op deze manier heeft de linksback alle mogelijkheden om mee op te komen.

"In Nederland is Ruud van Nistelrooij voorloper geweest met een soortgelijke rol voor Jordan Teze bij PSV", analyseert Zwart in Voetbal International. "Peter Bosz gebruikt de rechtsachter – die opgeleid is als centrale verdediger – nog steeds op die positie. Ook bij Ajax (met Daley Blind en Devyne Rensch), AZ (Pantelis Hatzidiakos) en Feyenoord (Lutsharel Geertruida) zijn dergelijke opbouwpatronen zichtbaar geweest."

"PSV is in de Nederlandse top de uitzondering op de regel met relatief veel geslaagde aankopen op de backposities. Al zijn met Jordan Teze en Joshua Brenet ook twee vleugelverdedigers uit de eigen opleiding doorgebroken. Ajax is in Nederland de club die het slechtst begrepen heeft dat moderne backs makkelijker via de opleiding te produceren zijn dan via de scouting", aldus Zwart.

Lees meer:
0 reacties