Pieter Zwart over PSV'er: "De moeilijkste speler voor Feyenoord"

Pieter Zwart
Pieter Zwart Foto: © Pro Shots

Pieter Zwart kijkt uit naar de topper van zondagmiddag in het Philips Stadion. PSV ontmoet Feyenoord en de hoofdredacteur is benieuwd hoe beide ploegen elkaar gaan bestrijden. Zwart denkt namelijk dat het gemis van Joey Veerman best flink gaat zijn.

"Een overwinning van Feyenoord kan een enorme boost zijn", vertelt Zwart in een video-item van Voetbal International. "Net zoals toen die bekerwedstrijd. Dat geeft in zo'n spelersgroep toch zo'n gevoel: we zijn echt wel goed. Daarom is het ook wel een belangrijke wedstrijd. PSV lijkt het te moeten doen zonder Joey Veerman en dat is juist de moeilijkste speler voor Feyenoord om druk op te krijgen."

"Arne Slot is ook zeker fan van Veerman, want hij wilde hem ook naar Feyenoord halen", gaat de hoofdredacteur verder. "Het verschil is echter wel dat nu Saibari beschikbaar is. Maar het wordt lastiger om de truc met Jerdy Schouten in de verdediging te gaan doen. Dat speelt mee in de kansen voor Feyenoord. Het zit best wel dicht bij elkaar en het wordt beslist op momenten."

"Een corner die binnenvalt, bijvoorbeeld. Of dat penaltymoment in de bekerwedstrijd", somt Zwart op. "Dat zal zondag niet anders zijn. Ik verwacht niet dat PSV er met 4-0 overheen gaat, maar ook andersom niet dat Feyenoord daar even met grote cijfers gaat winnen."

"Feyenoord laat zien dat het moeilijk scoren is tegen ze en daar kunnen ze wel op terugvallen. Het gaat dichtbij elkaar zitten. Door de midweekse wedstrijd zal Feyenoord in het eerste uur zaken moeten doen, maar dat is tegen PSV makkelijker gezegd dan gedaan", aldus Zwart.

Lees meer:
0 reacties