Phillipp Mwene: "Pas als dat is behaald, kan ik écht tevreden zijn"

Phillipp Mwene namens PSV
Phillipp Mwene namens PSV Foto: © Pro Shots

Phillipp Mwene is klaar voor het nieuwe seizoen met PSV. De verdediger heeft hoge verwachtingen en wil in Eindhoven graag het kampioenschap behalen.

Mwene hoopt belangrijk te kunnen zijn voor zijn team. "Ik heb van nature altijd een voorkeur voor rechts, maar inmiddels zo vaak op links gespeeld dat het me eigenlijk niet meer uitmaakt", zegt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Voor clubs is dat een voordeel, ook voor PSV. Ik schrik niet als er aan de andere kant een gat valt en speel waar de trainer me nodig heeft."

PSV heeft dit seizoen te maken met nieuwe trainer Peter Bosz. "Het is uiteindelijk aan ons. Wij moeten ervoor zorgen dat we uitvoeren wat de coach wil en denkt te verbeteren. Wat hij wil, past denk ik bij ons. Hoge pressing en hoog op het veld ballen veroveren, dat maakt voetbal spectaculair en het kan ook met goede resultaten gepaard gaan. Het is nu een kwestie van herhalen en herhalen om dit goed onder de knie te krijgen en een voordeel kan straks zijn dat het publiek er graag naar kijkt, omdat het offensief en spectaculair oogt."

"Voor mezelf is het een groot doel om dit seizoen het kampioenschap te winnen", vervolgt hij. "Ik ben hier nu twee jaar en dat is wat er echt ontbreekt. Pas als dat is behaald, kan ik écht tevreden kijken naar wat we hebben bereikt", aldus Mwene, die hoopt op nog een aantal inkomende transfers. "Ik ben blij dat we in de aanval al belangrijke opties erbij hebben. Hopelijk komen er nog een aantal sterke spelers."

Lees meer:
0 reacties