'Phillip Cocu keert mogelijk terug bij PSV in een andere functie'

Phillip Cocu
Phillip Cocu Foto: © Pro Shots

Phillip Cocu keert mogelijk terug bij PSV. Hij zou volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad open staan voor het vervullen van een rol bij de club.

De journalist schrijft dat Cocu na zijn vertrek bij PSV niet echt meer succes heeft gehad als trainer. "Na jobs bij Fenerbahce, Derby County en Vitesse is het sportieve leven van de voormalige vedette en international in rustiger vaarwater gekomen. PSV en hij spraken de afgelopen periode over een andersoortige betrekking bij PSV en hebben gekeken of een rol binnen de jeugdopleiding tot de mogelijkheden behoort."

Ook is hierbij al een mogelijke functie genoemd. "Er is gesproken over de functie van hoofd opleidingen, die door Ernest Faber wordt achtergelaten. De voormalige assistent van Cocu verruilt PSV per 1 juli voor Adelaide United, een ambitieuze club in Australië. Cocu zou die post kunnen invullen, maar lijkt vooral voor een andersoortige PSV-functie in beeld."

In ieder geval is er nog geen deal gesloten maar PSV zou wil graag iets voor de voormalig voetballer betekenen. "PSV is vereerd dat de clubicoon bereid is om een nieuwe rol op zich te nemen en zet de deuren daarom wagenwijd open voor de gesprekken. Cocu zelf zou er prima mee kunnen leven om de komende periode PSV en de talenten van de club te kunnen helpen. Of de gesprekken tot een formele rol leiden, zal vermoedelijk binnen niet al te lange termijn bekend worden", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties