Philips Stadion maakt indruk: "PSV-fans hebben weinig te klagen"

PSV komt op in het Philips Stadion
PSV komt op in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Jaarlijks worden alle Eredivisie-stadions beoordeeld door VI. Zo ook het Philips Stadion, die een fraaie beoordeling wist te behalen. Dit seizoen kijkt het weekblad vooral naar de elementen die verbonden zijn aan sfeer en beleving. PSV werd overigens vorig seizoen eerste in de stadiontest van het medium.

"Qua supportersvriendelijkheid hebben de fans weinig te klagen", oordeelt journalist Dave Aalbers in Voetbal International. "Het stadion – dat de club overigens in eigen bezit heeft - is te voet bereikbaar vanaf het centrum en het station. De Eindhovenaren laten mooi zien hoe op een historische locatie door regelmatig te moderniseren toch een stadion kan worden neergezet dat aan alle eisen van de huidige tijd voldoet."

"Het Philips Stadion ging 27 jaar eerder open dan De Kuip, maar in Eindhoven is achterstallig onderhoud haast niet te vinden. De sfeer is op deze avond relaxed en Brabants gemoedelijk. In Eindhoven staat een moderne veste op historische grond en PSV heeft er alles aan gedaan om die rijke geschiedenis geen seconde uit het oog te verliezen", aldus Aalbers, die het stadion van PSV (weer) op de 1e plek zet.

De beoordeling van Voetbal International

Bezocht op: 16 februari 2024, PSV - Heracles Almelo 2-0

Stadiongebied: 9,0
Aankleding stadion:8,5
Bouw stadion: 8,0
Sfeer: 7,5
Supportersvriendelijkheid: 8,5

EINDCIJFER: 8,3

De tussenstand van Voetbal International

PSV8,3
Go Ahead Eagles8,2
FC Twente7,7
Feyenoord7,4
SC Heerenveen7,3
Sparta Rotterdam7,2
FC Utrecht7,2
Heracles Almelo7,1
RKC Waalwijk6,9
FC Volendam6,6
Fortuna Sittard6,1
Vitesse5,7
Lees meer:
0 reacties