Peter Bosz legt uit: "Zo willen we de mensen hier stil krijgen"

Peter Bosz en Jan Boskamp
Peter Bosz en Jan Boskamp Foto: © BSR Agency

Peter Bosz neemt het woensdagavond met PSV op tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren spelen om 21:00 uur in een vol Signal Iduna Park en Bosz heeft gekozen voor een ietwat gewijzigde opstelling.

"Het is stadion wat lawaai maakt, maar we hebben in meer van dat soort stadions gespeeld", reageert Bosz voor de camera van RTL 7 in het Signal Iduna Park, een klein half uur voor de aftrap. "Het is een goed veld, we kunnen hier goed op voetballen en daar gaat het uiteindelijk om. Er zit een verschil in supportersaantallen, maar als voetballer merkte ik dat zelf niet. Als je je ding doet, dan maakt het niet uit hoeveel er zijn."

In Dortmund kiest Bosz voor Johan Bakayoko, maar niet voor Hirving Lozano."We hebben Johan even rust gegeven en ik wil met een extra middenvelder, Malik Tillman, proberen om Dortmund pijn te doen. Je spreekt met je staf en gaat na welke beschikbare spelers het beste zijn voor deze wedstrijd."

De afweging om Tillman te laten starten heeft ook te maken met de opstelling van Borussia Dortmund. "We willen dat Süle de keuze moet maken. Of met Tillman meegaan, of Sergiño Dest oppakken. Dest is natuurlijk aanvallend ook weer sterker dan Teze, die meer de verdediger is. Met Süle, Can en Hummels houden ze drie man achterop voor de opbouw, dus zullen ze Maatsen weer hoog op het veld willen krijgen. En daar gaan wij hoog druk op zetten. Ik denk dat dat de beste manier is om de mensen hier stil te krijgen.

Lees meer:
0 reacties