Peter Bosz verdedigt Ramalho: "Dat is niet de fout van André"

Peter Bosz sprong na afloop van het duel tussen FC Volendam en PSV in de bres voor André Ramalho. De Braziliaan wordt de laatste weken structureel vrijgelaten door tegenstanders als PSV opbouwt en krijgt nog wel eens kritiek als hij het spel moet gaan maken. En dat is niet geheel terecht, zo denkt Bosz.

"Het is natuurlijk dat als André de bal krijgt, Jordan Teze de eerste optie is die naast hem staat", vertelt Bosz op de persconferentie van PSV. "Het gaat er om dat wij André opties geven. Als je ziet hoe hij de ballen vlak voor tijd van links naar rechts weglegt... Hij zet Sergiño Dest bijna één-op-één voor de keeper, hij zet 'Chucky' bijna één-op-één..."

"André heeft gewoon een goede trap", gaat de hoofdtrainer van de Eindhovenaren verder in op Ramalho. "Wij moeten hem alleen meer opties geven. En één van die opties is Jordan. Als Jordan achter zijn man blijft staan, dan is die optie weg. Dus hij moet bewegen. Ook ten opzichte van andere spelers. Gaat hij naar binnen, dan komt de baan naar Bakayoko weer open."

"Tegenstanders doen dit en dan moeten wij de opties voor André zien te vinden. En als André de bal niet kwijt kan, dan vind ik dat niet de fout van André. Dat zie ik juist als de fout van al die anderen", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties