Peter Bosz steunt PSV-captain: "Mocht het lukken, hartstikke mooi"

Peter Bosz en Luuk de Jong in het Philips Stadion
Peter Bosz en Luuk de Jong in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Peter Bosz weet ook dat het niet meer mis kan gaan: PSV gaat kampioen van Nederland worden. De hoofdtrainer van de Eindhovenaren weet daarnaast ook dat Luuk de Jong strijdt om de topscorerstitel en de hoofdtrainer gunt zijn aanvoerder dit van harte.

"Nee, het is geen doel, maar ik vind het wel leuk als hem dat lukt", vertelt Bosz op de persconferentie van PSV, geciteerd door Voetbal International. "Ik wissel hem de laatste tijd niet meer rond de zestigste minuut om hem fit te houden, dus op onze manier zijn we er ook mee bezig. Maar voor de rest is het een bijkomstigheid. Mocht het lukken, hartstikke mooi en dikverdiend, maar zover is het nog niet."

PSV verloor dit seizoen slechts één keer, op bezoek bij NEC. Bosz heeft echter nooit getwijfeld over de landstitel voor de Eindhovenaren. "Ergens ver in het achterhoofd zal dat heus gespeeld hebben, ook omdat we een wedstrijd later tegen Excelsior bij rust nog op 0-0 stonden."

"Dan kan iets verkeerd vallen, maar achteraf is dat een belachelijke gedachte geweest, omdat we het hele seizoen al zo goed en stabiel zijn. Dat is juist de kracht van dit seizoen geweest, ook in de Europese weken", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties