Peter Bosz over PSV'er: "Daarin kan en moet hij echt beter worden"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Peter Bosz beseft ook dat PSV-aanvaller Ricardo Pepi een apart seizoen doormaakt. De spits is veelvuldig trefzeker geweest als invaller, maar heeft nog altijd niet veel kans op meer speelminuten.

"Ricardo is echt nog hartstikke jong", vertelt Bosz aan Voetbal International. "En wat ik zie, is dat hij dit seizoen beter is geworden. Beter in heel veel facetten van het voetbal die ook zeer belangrijk zijn. Ricardo is vooral een lopende spits, een jongen die de ruimtes achter de achterhoede heel goed kan bespelen."

"Hij is erg vast in het afwerken, ieder schot van hem is gericht en hard en komt tussen de palen", gaat de hoofdtrainer van de Eindhovenaren verder. "Ricardo is echt een hele goede finisher. Dat zijn zijn kwaliteiten. Maar als je in de top wil spelen, komt er meer bij kijken. Je moet ook een bal vast kunnen houden en je moet door kunnen combineren."

"Koppend kan hij en moet hij absoluut beter worden. Er zijn punten te verbeteren, maar Ricardo is in een aantal van die facetten al veel beter geworden. Ook hij zal zien dat hij een betere voetballer aan het worden is. Ondanks zijn speelminuten, want hij zal op meer hebben gehoopt", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties