Peter Bosz over PSV-reserve: "Hij begint het moeilijk te vinden"

Peter Bosz op de persconferentie van PSV
Peter Bosz op de persconferentie van PSV Foto: © Pro Shots

Peter Bosz zag PSV zondagavond in de dying seconds winnen van FC Twente. De Eindhovenaren dankten Ricardo Pepi, die de winnende goal maakte in het Philips Stadion.

"Het lijkt wel hoe minder minuten je hem geeft, hoe meer hij scoort", begint Bosz op de persconferentie na afloop van het duel tegen FC Twente, geciteerd door Voetbal International. "Je weet dat je met hem iemand inbrengt die makkelijk scoort en daar niet veel tijd voor nodig heeft. Dat is wel lekker."

Ondanks de productiviteit van de spits, blijft Pepi tweede viool spelen achter Luuk de Jong. "Ik heb natuurlijk af en toe een gesprek met hem", vertelt de hoofdtrainer. "Dan zegt hij ook altijd: ik snap het. Hij heeft de aanvoerder voor zich die een geweldig seizoen draait, veel scoort en veel assists geeft. Ik merk de laatste tijd wel dat hij het moeilijk begint te vinden."

"Hij traint heel goed en zet enorme stappen. In positiespelletjes zie je dat hij steeds balvaster wordt. En dan moet hij toch elke keer weer op de bank beginnen. Dat is moeilijk, maar hij heeft de Amerikaanse instelling. De laatste tijd probeer ik ze ook weleens samen te laten spelen (De Jong en Pepi, red.). Maar als je ineens met twee centrumspitsen gaat spelen, dan verander je ook je manier van voetballen. Dat is de moeilijkheid voor Pepi", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties